Калкулатор за бременност

Калкулаторът за бременност може да ви помогне да изчислите вашия термин, в каква гестационна възраст е вашия плод и кога настъпват важни етапи от развитието на плода.

 

Изберете според кое събитие желаете да изчислите стойностите в калкулатора за бременност: „Първият ден от последния менструален цикъл„, „Зачеване“ или „Термин

 Ден  Месец  Година
 Ден  Месец  Година
 Ден  Месец  Година

На коя дата в коя гестационна седмица е плода?
 Ден  Месец  Година
 Седмици  Дни

Кога да направим тест за бременност?
 Ден  Месец  Година
Кога ще чуем сърцето на плода?
 Ден  Месец  Година
Начало на втори триместър
 Ден  Месец  Година
Кога ще усетим първите ритничета?
 Ден  Месец  Година
Жизнеспособност извън утробата
 Ден  Месец  Година
Начало на трети триместър
 Ден  Месец  Година

Проследи етапите от бременността и виж какво се случва през всяка една гестационна седмица от бременността.

Вашето заглавие идва тук

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Въпросът „Кога е моят термин?“ вече има лесен отговор! Само трябва да попълниш нужните полета в калкулатора за бременност и изчисляването на термина става за секунди.

Бременност калкулатор, изчисляване на термин, калкулатор за бременността, кога е моят термин, Калкулатор бременност по седмици и месеци#калкулатор #бременност

Първи ден от последния цикъл - Изчисляване на термин

Първи ден от последния цикъл – Кога е моят термин?
Повечето бременности продължават около 40 седмици (или 38 седмици от зачеването), така че обикновено най-добрият начин да се изчисли датата на термина е да се броят 40 седмици или 280 дни от първия ден на последната менструация.

Друг начин да го направите е да извадите три месеца от първия ден на последния ви цикъл и да добавите седем дни. Така че, ако последният ви цикъл започне на 11 април, ще отброите три месеца до 11 януари и след това ще добавите седем дни, което означава, че датата на терминът ви ще бъде 18 януари.

Това е начинът, по който Вашият лекар ще изчисли датата натерминът ви. Имайте предвид, че ако цикълът ви е нередовен, ще има разминаване и е възможно датата да бъде изчислена по данните от ултразвуковия преглед.

Дата на зачеване - Изчисляване на термин

Изчисляването на датата на термина на базата на първия ден от последния цикъл работи добре за жени, които имат относително редовен менструален цикъл. Но ако цикълът ви е нередовен, този метод на изсчисляване не е надежден.

Тъй като е важна точната прогнозна  за датата на раждане, вие и вашият лекар можете да използвате датата на вашето зачеване. Добавете към датата на зачеване (ако зачеването е било планирано) 266 дни, за да получите прогнозната дата на термина.

Ултразвуков преглед - Изчисляване на термин

Дори и да не можете да определите кога сте заченали, забравили сте деня на последната си менструация или не сте сигурни кога е настъпила овулацията, други улики могат да помогнат на вас и вашия лекар да определите датата на термина ви при първия пренатален преглед, включително:

Ранен ултразвук, който може по-точно да изчисли вашия термин. Имайте предвид, че не всички жени получават раннен ултразвук. Някои практикуващи АГ ги изпълняват рутинно, но други препоръчват само един, ако цикълът ви е нередовен, ако сте на 35 или повече години, имате анамнеза за спонтанни аборти или усложнения на бременността или датата на термина не може да бъде определена въз основа на последния ви менструален цикъл.

Важни етапи на бременността, като първото чуване на сърдечния ритъм на бебето (около 9 или 10 гестационна седмица, въпреки че може да варира) и когато за първи път усетите движение на плода (средно между 18 и 22 седмицa, но може да бъде по-рано или по-късно), могат да спомогнат за по-точното изчисляване на термина.

Размерът на матката, който ще бъде измерен при първоначалния ви преглед за бременност, също ще допринесе за изчисляването на датата на вашия термин.

Може ли датата на термина ми да се промени?

Да, датата на терминът ви може да се промени. Не е причина да се притеснявате ако лекяр ви промени датата на вашия термин, което може да стане поради редица причини.

Възможно е вашият менструален цикъл да е бил нередовен и да не сте имали ранен ултразвук или първият ви ехограф да е бил през втория триместър. Говорете с вашия АГ, ако имате някакви въпроси или притеснения.