Трети триместър от бременността
 
 
Тридесет и пета гестационна седмица

35 гестационна седмица

    (35г.с.) 

През 35 гестационна седмица от бременността, много бременни жени изпитват огромно вълнение, тъй като това е последната седмица от осмия месец. А да си бременна в девети месец си е доста вълнуващо. Освен че всичко ти тежи и от една страна нямаш търпение да дойде момента, в който ще видиш малкото човече, започват да те мъчат и някои притеснения. Успокойте се, напълно ви разбираме. Няма жена, която да не се е чувствала по подобен начин в края на своята бременност, пък и хормоните допълнително допринасят към състоянието ви.

През 35 гестационна седмица от бременността, бебето ви е с размерите на ананас. Вашето бебе e с размери около 45 см и тежи около 2.5 кг.

35 гестационна седмица от бременността
Вашето заглавие идва тук

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

През 35 гестационна седмица, вие сте в 8 месец от бременността. Повече за разпределението на гестационните седмици по месеци, може да прочетете в статията:  Коя гестационна седмица на кой месец отговаря

Симптоми

(35 гестационна седмица)

На финала на осмия месец в 35 гестационна седмица, може да изпитате следните симптоми:

  • Чести позиви за уриниране. Пикочният ви мехур е притиснат от плода и това причинява честите позиви за уриниране през 35 гестационна седмица. Това не е причина да консумирате по-малко вода, защото дехидратацията може да доведе до сериозни проблеми.
  • Бракстън Хикс контракции. Преждевременните контракции стават все по-осезаеми, по време на 35 гестационна седмица от бременността. Следете състоянието си и ако изпитате по-силна и непреминаваща болка, веднага уведомете вашият лекар.
  • Киселини. Възможно е да получавате киселини при хранене през 35 гестационна седмица. Опитайте се да се храните здравословно и се заредете с още малко търпение.
  • Запек. Пийте повече течности и консумирайте повече храни богати на фибри. Ако все пак усещате неразположение, може да се свържете с вашия лекар, който да ви назначи подходящ препарат за справяне със състпянието ви през 35 гестационна седмица. Запекът може да доведе и до получаване на хемороиди, така че ако изпитвате неразположение, опитайте да се справите с него по възможно най-бърз начин.

Ултразвук

(35 гестационна седмица)

Слухът на бебето е напълно развит, а вашият 35 седмичен плод реагира най-силно на високо-честотни шумове. Ако сте бременна с момче през 35 гестационна седмица, по време на ултразвука ще видите, че тестисите му вероятно са спаднали напълно и са на правилното си място.

35 гестационна седмица - ултразвук

Черепът на бебето e мек –  Нещо друго, което се развива с умопомрачителни темпове през 35 гестационна седмица: мозъчната дейност на вашето бебе. За щастие частта, която обгражда този удивителен мозък – черепът – остава мека. И с добра причина: Мекият череп ще позволи на бебето ви да излезе по-лесно през родовия канал.

През 35 гестационна седмица или в близко бъдеще, ще ви бъде направена цитонамазка и ще бъдете изследвана за вероятни инфекции. По този начин, ако бъде открита инфекция, тя ще може да се лекува до хода на раждането. От следващата седмица, ще посещавате лекаря си всяка седмица.

Бележки

(35 гестационна седмица)

  • Проучете как да разпознавате началото на раждането.
  • Подгответе чантата си за болницата, ако все още не сте, и я оставете на удобно място през 35 гестационна седмица.
  • Прочетете за разликата между подготвителни контракции и контракциите преди раждане през 35 гестационна седмица.
  • Потърсете удобноо столче за кола за вашето бебе. През 35 гестационна седмица е много удачен момент да оборудвате колата си със столче за бебето, защото когато ви изпишат това ще е наложително.
  • Внимавайте със сладките неща през 35 гестационна седмица. Може да си мислите, че студеният чай и пловото мляко не съдържат много захар, но е точно обратното.

Калкулатор бременност

Изчислете датата на вашия термин, подходящи дати за Фетални морфологии, вероятно дата на зачеване, гестационна възраст на плода и още…

Към Калкулатора